Min bakgrund

Jörgen Herrmann heter jag och bor med min familj i den lilla vackra staden Lysekil som är belägen i norra Bohuslän på västkusten. Jag är utbildad lärare och arbetar på en grundskola i kommunen.
I familjen ingår också våra två jaktlabbar Simba och Valle. Simba är utbildad specialsökhund mot vägglöss och arbetar professionellt med detta. Valle är under utbildning och ska även han söka efter vägglöss.

Jag har alltid varit intresserad av djur och natur och mitt hundintresse väcktes till liv under senare del av tonåren. I början av 90-talet skaffade jag min första hund, en Golden Retriever samtidigt som jag kom i kontakt med brukshundsklubben i Lysekil.

Där tog intresset fart på riktigt och efter ett antal kurser började jag som hjälpinstruktör för att lite senare fortsätta som instruktör. På grund av studier till lärare flyttade jag till Jönköping där jag engagerade mig som instruktör i kringliggande brukshundsklubbar, lokala kennelklubbar samt Cockerspanielklubben. På den tiden hade jag både rottweiler och cockerspaniel som jag tävlade med i spår/sök och lydnad. Jag var även engagerad i rottweilerklubben där jag hjälpte till som mentaltestfigurant och testledare.

Nu under de sista två åren tränar jag specialsök med inriktning mot vägglöss samtidigt som jag utbildat mig till diplomerad instruktör vid Hundens Hus i Göteborg.

Jag har nyligen startat mitt företag JH Hundtjänst där jag i Lysekil med omnejd kommer att erbjuda hundkurser av olika slag samt privatcoaching.

Mina tjänster inom specialsök mot vägglöss kommer att erbjudas i hela västra regionen.

Jag är H-märkt och medlem i Sveriges Hundföretagare, vilket är en kvalitetsstämpel tänkt att vägleda konsumenter till att välja seriösa företagare med en gedigen utbildning i ryggen.

Sveriges Hundföretagare – BehörighetsbevisSveriges Hundföretagare H-MÄRKT

Blogg på WordPress.com.